Monday, 15 May 2017

Birlikte olduğumuzda neler olabilir

İki insan karşılaşmaya karar verdiklerinde, önce el sıkışırlar, sonra rahat bir koltuğa otururlar, kendilerinden bahsetmeye başlarlar. Bu arada çay, simit vs yenir içilir.

Bu buluşmanın amacı hemen soyunup sevişmek değildir, bireyler öncelikle kendilerinin nasıl davranacağını tartarlar, karşı tarafın eğilim istek ve arzularını dinlerler. Bu buluşma bir saat kadar süren bir çay sohbeti havasında olur. Bireyler sohbet sonrası kendi başlarına kaldıklarında kendi arzularını değerlendirirler, bir kez daha buluşup buluşmayacaklarına karar verirler, ve bu kararlarını karşı tarafa bildirip, karşı tarafın da düşünce ve eğilimlerini alırlar.

Şayet iki tarfta da birlikte olmak arzusu oluşmuş ise yeni bir zaman belirlenir, va tabii yine medeni bir şekilde buluşulur, çay sohbeti ortamında birbirlerini okşamaya, gözlerinin içine bakmaya girişirler. Burada da yine bireyler bu ortamdan hoşlanıp hoşlanmadıklarını kendi kendilerine sorgularlar, ve karşı taraf ile paylaşırlar.

Bu aşamada birlikte olmayı sürdüremiyecekler kararı da çıkabilir, her zaman duygular karşılık bulmaya bilir, bu doğal ve sağlıklıdır, yeter ki saygı çerçevesi içinde kalınsın.

Bütün bu hususları şunun için paylaşıyorum: sizin içinizdeki merak ve ateşi söndürmek olumlu bir fantazi olmakla birlikte, gerçek hiç de öyle tecelli etmeye bilir. Bu nedenle lütfen kendinizi germeyiniz, sabırlı ve yavaş ilerleyiniz ki iki taraf da zarar görmesin.

Bilmem kendimi iyi anlatabildim mi yılların deneyimi ile.

Sağlıcakla kalın, sevgiler