Sunday, 18 February 2024

100 yıl sonra hepimiz



https://www.facebook.com/groups/117208871727963/user/100009488724819

100 YIL SONRA HEPİMİZ

100 yıl sonra 2123'te hepimiz akrabalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte gömüleceğiz. İnşa etmek için çok mücadele ettiğimiz evlerimizde yabancılar yaşayacak ve bugün sahip olduğumuz her şeye sahip olacaklar. Sahip olduğumuz her şey bilinmez olacak, henüz doğmamış... Bir servet harcadığınız araba da dahil, muhtemelen hurdalıkta olacak, sanırım bilinmeyen bir koleksiyoncunun elinde.

Tersine torunlarımız kim olduğumuzu bilmeyecekler ve bizi hatırlamayacaklar. Dedemizin babasını kaçımız tanıyoruz? Öldükten sonra birkaç yıl anılacağız, sonra birinin kütüphanesindeki bir portre olacağız ve birkaç yıl sonra hikayemiz, fotoğraflarımız, yaptıklarımız unutulma çöplüğüne gidecek.

Hatıralarla bile.

Bir gün bu soruları analiz etmeyi bırakırsak belki her şeye sahip olma hayalinin ne kadar cahilce ve zayıf olduğunu anlarız. Düşünebilseydik, elbette tavrımız, düşüncelerimiz değişirdi, farklı insanlar olurduk.

Hayatta gerçekten değerli olan şeylere giderek daha fazla zaman kalmıyor. Hiç çıkmadığım yürüyüşleri yaşamak ve tadını çıkarmak için her şeyi değiştirirdim. O karşılıksız sarılmalarla.

Bu öpücüklerle çocuklarımız ve sevdiklerimiz için. Hiç sahip olmadığımız bu şakalarla vaktim olmadı. Bunlar kesinlikle hatırlanacak en iyi anlar olurdu. Temel olarak, hayatımızı sadece neşe ile doldururlardı. Ve o günü açgözlülükle ve hoşgörüsüzlükle heba ediyoruz! Bizim için hala zaman var! Düşünmek bedava...