Monday, 25 March 2024

Madde katı değildir

Twitter'da @senkron.line'dan alınmıştır

Sicim teorisinin kaşifi fizikçi Michio Kaku ne güzel anlatmış.. Ayrıca haberlerde çıkan başka bir fizikçi şunları söylemişti:

'Portsmouth Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Melvin Vopson, yaşamlarımızın bir sanal dünyadaki karakterler olduğumuzu kanıtlayan çeşitli ipuçları içerdiğini iddia ediyor. Örneğin uzmana göre ışığın ve sesin ne kadar hızlı hareket edebileceğinin sınırlarının olması, bunların bir bilgisayar işlemcisinin hızı tarafından yönetildiğini gösteriyor.

Proseför Vopson, evreni yöneten fizik yasalarının bilgisayar koduna benzediğini, maddeyi oluşturan temel parçacıkların ise piksellere benzediğini söylüyor.

"SİMETRİ" DİJİTAL DÜNYANIN EN BÜYÜK KANITI

Ancak en ikna edici ipuçlarından biri, kelebeklerden çiçeklere, kar tanelerinden deniz yıldızlarına kadar günlük hayatta gözlemlediğimiz "simetri".

Profesör Vopson, simetrinin her yerde olduğunu çünkü makinelerin "dijital olarak inşa edilmiş dünyayı bu şekilde oluşturduğunu" söyledi.

Akademisyen ayrıca kuantum mekaniğinin tuhaf ve az anlaşılan dünyasının yaşamın göründüğü gibi olmadığını gösterdiğini düşünüyor.

Yani, efsanevi fizikçi Albert Einstein'ın "uzaktan ürkütücü hareket" olarak tanımladığı tuhaf bir fiziksel olay olan "kuantum dolanıklığa" işaret ediyor.

Kuantum dolanıklığı, iki parçacığın ve bunların özelliklerinin fiziksel temas olmadan birbirine bağlanmasını tanımlar.

Bu potansiyel olarak binlerce kilometre uzakta, ayrı konumlara yerleştirilen iki farklı parçacığın aynı anda birbirini taklit edebileceği anlamına geliyor.

Bu durum iki kişinin sanal gerçeklik (VR) aracılığıyla etkileşime geçmesine çok benziyor.'

NTV/Haber

🕯️ Elon Musk da ne demişti' Simulasyonda yaşadığımıza dair kanıtlarım var'. :) Ben de gözlerimle gördüm fakat kanıtlayamıyorum tabii alenen o ayrı🤩✌️ . .